ua en ru

У Бішкеку ввели комендантську годину

У Бішкеку ввели комендантську годину Фото: протести в Бішкеку (twitter.com/hooligan_ilya)

У столиці Киргизії Бішкеку ввели комендантську годину з 21:00 до 05:00. Таке рішення прийнято у зв'язку з масовими протестами в місті.

Про це йдеться в постанові прес-служби ГУВС Бішкека.

Комендантська година запроваджується для всіх громадян, крім чиновників і силовиків.

"Комендантська годину розповсюджується для всіх громадян, і осіб без громадянства, за винятком державних і муніципальних службовців, які працюють і сприяють діяльності комендатури", - зазначили у відомстві.

Крім цього, в Бішкеку вводиться заборона на продаж зброї та алкогольних напоїв з 18:00, а також забороняється проведення мітингів, зборів, вуличних походів. В місті діє особливий режим в'їзду і виїзду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вранці 10 жовтня до Бішкеку направили колони з бронетранспортерів і вантажівок з солдатами. До резиденції президента, де має відбутися засідання парламенту, виїхала військова техніка.

Раніше влада Киргизії оголосило режим НП в Бішкеку. Військові повинні організувати блокпости, припинити збройні сутички, а також забезпечити охорону правопорядку і захист мирного населення.

В Бішкеку вже шосту добу тривають масові мітинги незгодних з підсумками виборів до парламенту країни, які пройшли 4 жовтня. Мітингувальники після зіткнень з силовиками захопили будівлю парламенту країни та президентської адміністрації.