ua en ru

До столиці Киргизії в рамках НС продовжують стягувати військову техніку

До столиці Киргизії в рамках НС продовжують стягувати військову техніку Фото: силовики на бронетехніці (Smi.today)

До столиці Киргизії Бішкеку продовжують підходити колони з бронетранспортерів і вантажівок із солдатами. До резиденції президента, де в суботу, 10 жовтня, має відбутися засідання парламенту, висунулася військова техніка.

Про це повідомляє 24.kg.

Уточнюється, що машини проїхали по проспекту Манаса. При цьому ще одна колона увійшла в Бішкек з заходу і пройшла проспектом Чуй в бік центру киргизької столиці у супроводі міліцейських патрулів.

У цій колоні помічені тоновані автобуси, військові вантажівки та БТР.

За попередніми даними, на засіданні депутати мають затвердити кандидатуру нового прем'єр-міністра. Засідання пройде в резиденції у зв'язку з тим, що під час протестів в Бішкеку будівлю парламенту було розгромлено демонстрантами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Жеєнбєков оголосив НС в Бішкеку, військові повинні організувати блокпости, припинити збройні сутички, а також забезпечити охорону правопорядку і захист мирного населення.

Після цього на центральній площі почалися сутички протестувальників. Сторони закидали один одного камінням і пляшками, почалася масова бійка.

За даними місцевих ЗМІ, конфлікт стався між прихильниками колишнього президента Алмазбека Атамбаєва і депутата Садира Жапарова, який претендує на посаду виконуючого обов'язки глави уряду. Крім того, на площі були чутні звуки стрілянини.