ua en ru

Біржовий лідер: в рейтингу MMORPG ігор у Росії попереду World of Tanks і Aion

Що Білорусь може зробити на експорт якісніше і краще, ніж США і ЄС? Геймери не замислюючись відповідають - комп'ютерну гру World of Tanks. Причина: в останній час на теренах інтернету Росії і світу великими темпами набирають популярність онлайн ігри або як їх називають MMORPG гри. Звичайно, кожен гравець віддає перевагу якійсь певній грі або якогось жанру, як говорить старе прислів'я: «На смак і колір - товариша немає».

Яким же все-таки онлайн іграм віддають перевагу геймери зі всього світу дізнавалися фахівці в соціальних мережах і аналітики розділу «Hi-tech» журналу для інвесторів «Біржовий лідер».

Рейтинг MMORPG ігор за версією «Біржового лідера» і соціальних мереж

Рейтинг "Біржового лідера" онлайн ігор: лідери та аутсайдери

Рейтинг «Біржового лідера» складається на підставі найбільш популярних онлайн ігор, виходячи з 2-х критеріїв, які є найбільш об'єктивними і легко перевіряються:
1. Кількість користувальницьких пошукових запитів в Яндексі і процес зміни протягом певного проміжку часу (в даному випадку, місяць);
2. Скільки раз назву гри було згадано в ЗМІ та інформаційних агентствах Яндекс.Новини.

Як бачимо з складеної таблиці, найбільшою популярністю у геймерів в черговий раз завоювала гра, в яку грає весь світ - цим шедевром, який підкорив серця більшості людей стала World of Tanks, набравши за місяць майже 3 мільйони запитів у пошуковій системі Яндекс:
- розробкою і виданням цієї гри займається компанія Wargaming.net має білоруське походження. В World of Tanks гравці мають змогу поринути у часи Другої Світової Війни і досконально вивчити історію танкобудування.
- експерти про World of Tanks: особливості і недоліки самої популярної гри геймерів, в грі налічується 150 видів самохідних гармат і танків таких країн: США, СРСР, Китай, Франція і Німеччина.

На другому місці виявилася гра під назвою «Aion»:
- розробкою і випуском гри займається NCsoft. Aion гра, яка поєднує в собі PVE і PVP режими;
- у грі доступні 2 раси персонажів, асмодіане і елійци. Раніше обидві раси були людьми, але після Катаклізму , одні були перенесені в південну частину планети, а інші - в північну. Гра складається з чотирьох шкіл, у кожній з них щоб розвинути свого персонажа є по 2 класу.

А завершує трійку лідерів гучний раніше у віртуальному ігровому світі проект World of Warcraft:
- гра створена компанією Blizzard Entertainment, за роки свого существоания вже встигла стати зразком для наслідування в класі MMORPG гри. Аж до п'ятої частини в грі, як і раніше, йде протистояння 2-х ворогуючих фракцій: Орди і Альянсу;
- тільки в останній версії гри розробники вирішили кардинально взяти курс на Схід - тепер головними персонажами у грі є Панди і Ченці, а дія відбувається в Китаї.

Далі в рейтингу йдуть: Алоди Онлайн, Perfect World Star Wars: The Old Republic

В числі аутсайдерів даного рейтингу виявилися:
- Пиратия;
- Planeshift MMORPG, набравши за місяць всього лише 88 та 82 запиту відповідно.

Гра Planeshift MMORPG побачила світ 24 лютого 2010 року.Дія гри відбувається всередині величезного сталактита - Илиакум, який розділений на 8 рівнів. У грі користувач зможе вибрати одну з 12 рас, що має свої сверхъспособности.