ua en ru

Біржова вартість ряду німецьких автоконцернів різко впала

Біржова вартість ряду німецьких автоконцернів різко впала Фото: торги (pixabay.com)

Вартість Daimler, Volkswagen і BMW на біржі різко впала

Біржова вартість ряду німецьких автоконцернів, зокрема Daimler, Volkswagen і BMW, різко впала. Про це повідомляє DW.

"Біржова вартість німецьких компаній Daimler, Volkswagen і BMW різко впала. Зокрема, під час ранкових торгів на Франкфуртській фондовій біржі акції Daimler впали на 3,7%, Volkswagen - на 2,9%, BMW - на 2,5%", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, вартість акцій провідних німецьких автовиробників в понеділок, 24 липня 2017 року, різко подешевшала на тлі звинувачень у картельній змові головних гравців автомобільної промисловості ФРН.

Зазначимо, інформацію про ймовірну змову провідних німецьких автовиробників минулого тижня опублікувало німецьке видання Der Spiegel. За даними видання, представники Volkswagen, Audi, Porsche, BMW і Daimler з початку 1990-х років регулярно зустрічалися. У цих зустрічах брали участь понад 200 фахівців, які входили в більш ніж 60 робочих груп.

Таким чином, німецькі автовиробники замінили ринкові механізми конкуренції таємними угодами, а на зустрічах обговорювали вибір постачальників і вартість деталей. За даними видання, саме на одній з таких зустрічей ухвалили рішення, яке призвело до скандалу щодо махінацій з вихлопами дизельних двигунів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецька компанія Porsche, що входить в концерн Volkswagen, може відмовитися від виробництва машин з дизельними двигунами.