ua en ru

Біржа Гонконгу закрилася падінням індексу Hang Seng на 4,2%

Біржа Гонконгу закрилася падінням індексу Hang Seng на 4,23% - до 18076,46 пункту. Індекс China Enterprise Index, в розрахункову базу якого входять найбільші компанії Китаю, чиї акції торгуються в Гонконзі, опустився за підсумками сесії на 5,21% - до 9340,43 пункту.
Розпродажі спостерігалися на негативному зовнішньому та інформаційному фоні, який понизив апетит інвесторів до ризику і зумовив зниження котирувань фінансових і сировинних компаній Азії. Відзначимо, що папери ресурсовидобувних компаній пішли в помітний "мінус" після того, як Національне бюро статистики КНР повідомило, що зростання ВВП держави в III кварталі 2011 р. в річному численні сповільнилося до рівня 9,1%. У II кварталі ц.р. він склав 9,5%, а в I кварталі ц.р. - 9,7%. На тлі уповільнення темпів зростання китайської економіки ресурсовидобувні компанії чекають зниження попиту на свою продукцію.
Котирування сталевиробника Citic Pacific просіли на 11,8%, тоді як папери China Overseas Land & Investments опустилися в ціні на 9,8%. Акції китайського банку Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) втратили в ціні 6,1%. Аналітики визнають ICBC одним з найбільш "здорових" серед "великої четвірки" китайських банків, частково - зважаючи на велику депозитну базу.
Торгові майданчики Сеула завершили день в "мінусі", опустившись на 2,33% - до 2383,49 пункту. Біржі Європи сьогодні відкрилися зниженням провідних індексів (у діапазоні 0,4%-1,8%), біржі США 17 жовтня 2011 р. завершили день пониженням індексів в середньому на 2%.