ua en ru

Biovail домовилася про покупку Valeant за 3,3 млрд дол.

Канадський фармацевтичний концерн Biovail і його конкурент - американська Valeant Pharmaceuticals International - домовилися про злиття. Сума операції складе 3,3 млрд дол. Операція схвалена радами директорів обох компаній. Очікується, що операція буде завершена до кінця 2010 р., йдеться в сумісному прес-релізі Valeant і Biovail, передає РБК.

За умовами угоди, акціонери Valeant отримають одноразовий дивіденд у розмірі 16,77 дол. на кожну акцію компанії готівкою плюс 1,7809 акції Biovail за кожен цінний папір Valeant. Нове підприємство, утворене шляхом злиття канадської і американської фармацевтичних компаній, називатиметься Valeant Pharmaceuticals International Inc. Об'єднана компанія істотно розширить свою присутність в Північній Америці і, як очікується, зможе продемонструвати хороші фінансові показники. Акції нової Valeant Pharmaceuticals International Inc. торгуватимуться на фондовій біржі Торонто і на Нью-Йоркській фондовій біржі.

Valeant - фармацевтична компанія, яка розробляє і виготовляє широкий спектр фармацевтичної продукції, в основному в області неврології і дерматології.

Biovail - канадський фармацевтичний концерн, займається розробкою, клінічним тестуванням, реєстрацією і виробництвом фармацевтичної продукції. Основною областю діяльності компанії є розробка нових методів лікування захворювань центральної нервової системи.

Акції обох компанії торгуються на NYSE.