ua en ru

Біометричний контроль для росіян не торкнеться кримчан на адмінкордоні з Україною

Біометричний контроль для росіян не торкнеться кримчан на адмінкордоні з Україною Фото: фіксація біометричних даних (dpsu.gov.ua)

Норма стосується громадян України, які проживають на території Криму

Жителям анексованого Росією півострова Крим не доведеться здавати біометричні дані, в'їжджаючи на материкову територію України, якщо вони будуть проходити контроль на адміністративному кордоні. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян, передає "Крим.Реаліі".

Така норма стосується громадян України, які проживають на території Криму. Мобільні пункти біометричного контролю на адмінкордоні з анексованим Кримом почнуть повноцінно діяти з 1 січня.

"По ту сторону адмінкордону знаходяться наші громадяни, вони не є суб'єктами дії цього рішення. На півострові можуть перебувати іноземці, які з контрольованою частини України при наявності всіх підстав попрямували до Криму. Тому тут також будуть встановлюватися пристрої для біометричного контролю, але на другій лінії контролю. На першій лінії в обов'язковому порядку перевірка біометричних даних здійснюватися не буде", - повідомив Слободян.

Нагадаємо, як повідомив нещодавно радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, в районах потенційного нелегального перетину кордону України вже з 27 грудня запрацює біометричний контроль для громадян Російської Федерації (РФ).