ua en ru

Білоус розповів про вплив Кононенка на енергетику

Голова Фонду держмайна України Ігор Білоус розповів подробиці щодо своєї недавньої заяви з приводу впливу народного депутата Ігоря Кононенка на ПЕК як члена комітету з питань паливно-енергетичного комплексу. Про це Білоус заявив в інтерв'ю "Экономическим известиям".

"Природно, Кононенко має вплив (на енергетику, - ред.) - в рамках роботи профільного комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу", - заявив глава ФДМУ Ігор Білоус.

"Кононенко не раз в інтерв'ю заявляв, що йому цікава енергетика - саме тому він увійшов до комітету з паливно-енергетичного комплексу та ядерної безпеки. Те ж стосується і Мартиненка, який, будучи головою цього комітету, завжди чітко озвучував свою позицію з енергетичних питань", - додав Білоус.

За словами чиновника, вплив на енергетику і енергетичні компанії мали або мають не тільки названі політики, а багато інших парламентаріїв і міністри також мають вплив на профільні підприємства.

"Щоб зменшити цей вплив як явище в цілому і була розроблена концепція державного холдингу, приватизації більшої частини державних активів", - сказав Білоус.