ua en ru

Білоус озвучив умови процесу приватизації ОПЗ

Білоус озвучив умови процесу приватизації ОПЗ Фото: Ігор Білоус

Білоус заявив, що процес приватизації заводу буде транслюватися в прямому ефірі

Процес приватизації ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) буде проходити в два етапи. Про це сьогодні в ефірі "5 канал" повідомив голова Фонду державного майна Ігор Білоус.

"Перший - це кваліфікація, коли зацікавлені сторони будуть подавати документи про те, хто вони, звідки у них гроші і інформацію про своїх контролюючих акціонерів. Після кваліфікації буде рішення кваліфікаційної комісії і ті, хто буде допущений, буде продовжувати свою роботу з документацією, інформацією з виїздом на місце, з спілкуванням з менеджерами, з роботою з юристами", - сказав він.

"Після такого аналізу той, хто вирішив, що може далі йти на аукціон, повинен внести заставу в розмірі 5% від початкової ціни на рахунок Нацбанку і взяти участь в аукціоні 26 липня. Після буде підписаний договір купівлі-продажу", - додав Білоус.


За словами чиновника, на загальний розгляд буде запропонований один варіант такого договору.

"Після підписання договору буде близько 30 днів на завершення угоди, тобто обмін грошей на акції компанії. Я б хотів, щоб ми влітку завершили усі процедури трансакції, тобто, щоб ми восени почали з укладеного договору", - зазначив глава ФДМ.

При цьому він також озвучив деякі обов'язкові умови приватизації ОПЗ.

"Це підприємство має бути збережене, як хімічне підприємство... На шість місяців повинні бути збережені всі робочі місця. Надалі всі дії в цьому плані повинні бути узгоджені з профспілками", - сказав Білоус.

Він нагадав, що приватизація Одеського припортового заводу, згідно із Законом України, неможлива російськими компаніями. У разі, якщо все ж така ситуація виникне, Україна буде мати право підняти питання про націоналізацію ОПЗ.

Також, як повідомив голова Фонду, до кожного інвестора буде призначений спеціальний менеджер.

"Щоб інвестор встиг зробити необхідну юридичну частину приватизації заводу", - пояснив він.

Білоус також запевнив, що процес приватизації буде транслюватися в прямому ефірі.

"Цей процес нічим не буде відрізнятися від Криворіжсталі", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стартував конкурс з продажу ОПЗ.