ua en ru

Білоус допускає скорочення кількості податків і розширення бази оподаткування

Перший заступник міністра зборів і доходів, голова ліквідаційної комісії Міністерства зборів та доходів Ігор Білоус, призначений куратором Податкової, припускає скорочення кількості податків і розширення бази оподаткування.

Перший заступник міністра зборів і доходів, голова ліквідаційної комісії Міністерства зборів та доходів Ігор Білоус, призначений куратором Податкової, припускає скорочення кількості податків і розширення бази оподаткування. Про це він заявив журналістам, передає кореспондент РБК- Україна.

"Є в планах скорочення кількості податків, але є в планах і розширення бази оподаткування", - сказав він.

При цьому Білоус поки не назвав, які саме податки будуть скорочуватися.

За його словами, незабаром буде проведено аналіз того, що пропонувалося змінити раніше.

Білоус також допускає внесення істотних змін до Податкового кодексу. "Якщо потрібно переписати Податковий кодекс - ми його перепишемо. Я вам чесно скажу", - зазначив він.

Перший заступник міністра виступив проти проведення податкових перевірок. "Цей державний рекет далі піти нікуди не повинен. Ми будемо припиняти цю практику, і буде значна чистка в органах податкової міліції", - сказав він.

Білоус зазначив, що поки не розглядається питання про скасування закону про трансферному ціноутворенні. В цілому ж він оцінює його позитивно.

За словами чиновника, одна з першочергових цілей - амністія капіталу та введення непрямого оподаткування.