ua en ru

Білецький розповів про свої стосунки з Аваковим

Білецький розповів про свої стосунки з Аваковим Фото: Андрій Білецький

Екс-комбат "Азова" вказав як на позитивні, так і негативні риси глави МВС

Позафракційний депутат, колишній командир батальйону "Азов", голова партії "Національний Корпус" Андрій Білецький розповів про свої стосунки з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим в інтерв'ю РБК-Україна.

"У мене з Аваковим різні ідеологічні погляди. Ми стоїмо на кілька різних світоглядних і життєвих позиціях. Якщо говорити про Авакова і війні, звичайно, я бачу його недоліки. Він абсолютно непрофесійний в цьому. Але за це його складно критикувати. Якщо говорити про реформу поліції, то я за весь час, по-моєму, не сказав про неї жодного доброго слова", - зазначив Білецький.

При цьому він уточнив, що розуміє позицію Авакова і його точку зору, хоча і не згоден з нею, як громадянин.

"Він - міністр внутрішніх справ. Йому треба відстоювати свою точку зору. Будь-міністр бажає підсилити свої повноваження, збільшити бюджети. Це нормальна поведінка нормального міністра. Його точка зору мені цілком логічна і зрозуміла. Але, з точки зору громадянина, це (реформа нацполиции, - ред.) свинство. З точки зору громадянина, ця поліція не має ніякого морального авторитету в суспільстві. Ця поліція - непрофесійна", - заявив нардеп.

Втім, на думку Білецького, у Арсена Авакова є позитивні риси, якщо говорити про фронті.

"Я його в основному розглядаю з цієї точки зору. Я не приховую, що якщо говорити про війну, то я частково симпатизую Авакову. З простої причини. Коли всі обгадились, коли армія обгадилась, а всі наші міністри оборони, які часто змінювалися, боялися видавати і застосовувати зброю, Аваков був тим, хто не побоявся", - підкреслив депутат.

Нагадаємо, Андрій Білецький також розповів, за яких умов можливе повномасштабне вторгнення РФ в Україну.