ua en ru

Bild: Росія безпосередньо керує сепаратистами на Донбасі

Bild: Росія безпосередньо керує сепаратистами на Донбасі Фото: реальне управління сепаратистськими територіями належить російським міністерствам

За інформацією видання, політикою Донбасу керують віце-прем'єр РФ Козак, заступник міністра економіки РФ Назаров, заступник міністра фінансів РФ Горнин

Росія повністю контролює політику районів Донбасу, підконтрольних бойовикам. Про це йдеться в матеріалі німецької газети Bild.

Згідно з протоколом засідання міжвідомчої комісії з надання гуманітарної підтримки постраждалим територіям Донецької і Луганської областей України в Держдумі РФ від 23 жовтня 2015 року, яким володіє видання, реальне управління сепаратистськими територіями розділене між шістьма групами п'яти російських міністерств. Крім того, дані групи контролює ФСБ.


Тіньовий уряд Донбасу контролює фінанси, інфраструктуру, ринок електроенергії, відновлення промисловості, торгівлю енергоресурсами і т. д. На думку Bild, це свідчить про те, що сепаратистські регіони розглядаються як суверенна російська територія.

Серед тих, хто входить у тіньовий уряд, вказані віце-прем'єр РФ Дмитро Козак, заступник міністра економіки РФ Сергій Назаров, заступник міністра фінансів РФ Леонід Горнин.

На думку видання, з цієї інформації випливає, що мінські угоди можна вважати проваленими. У матеріалі йдеться, що будь-які вибори в цьому регіоні не будуть мати ніякого сенсу, оскільки реальна влада знаходиться в Росії, а не у тих, кого будуть обирати мешканці Донбасу.

Нагадаємо, українська розвідка повідомляла, що російське командування планує масштабні провокаційні обстріли передових позицій сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі з 29 березня по 4 квітня.