ua en ru

Командування РФ планує масштабні провокаційні обстріли сил АТО з 29 березня

Командування РФ планує масштабні провокаційні обстріли сил АТО з 29 березня Фото: командування РФ планує масштабні провокаційні обстріли ил АТО з 29 березня

Також з 28 березня бойовики планують розпочати цільову інформаційну акцію з метою дискредитації заступника голови місії ОБСЄ Олександра Хуга

Російське командування планує масштабні провокаційні обстріли передових позицій сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі з 29 березня по 4 квітня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Встановлено, що у період з 29 березня по 4 квітня ц.р. командування 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ, під виглядом проведення навчань з бойовими стрільбами, планує масштабні провокаційні обстріли передових позицій сил АТО для виклику вогню у відповідь", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, задум операції передбачає здійснення збройних провокацій проти Збройних сил України з метою звинувачення української сторони у порушенні мінських домовленостей та отримання підстав для початку наступальних бойових дій.

Окрім цього, повідомляється, що з огляду на зростання впливу ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях сходу України, російські офіцери Центру інформаційного протиборства (Новочеркаськ, Росія) Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ, що відряджені до штабів 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ, продовжують заходи щодо дискредитації співробітників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"З 28 березня ц. р. планується розпочати цільову інформаційну акцію з метою дискредитації заступника голови Місії Олександра Хуга", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розвідка констатує низький рівень психічного стану військових РФ на Донбасі.