ua en ru

BHP Billiton завершила операцію з купівлі виробника сланцевого газу Petrohawk Energy за 12,1 млрд дол

Британо-австралійська BHP Billiton оголосила про завершення угоди з придбання американського виробника сланцевого газу Petrohawk Energy за ціною 38,75 дол. за акцію. Як передає Associated Press, загальна сума угоди становить 12,1 млрд дол.

За оцінками BHP Billiton, придбання Petrohawk Energy дозволить австралійському гігантові збільшити обсяги видобутку нафти та інших видів паливної сировини вдвічі протягом 5 років. Зараз BHP Billiton щодня видобуває близько 500 тис. бар. нафти та інших видів паливної сировини.

Petrohawk Energy Corp - компанія, що займається розвідкою і розробкою родовищ сланцевого газу і нафти, які розташовані на континентальному шельфі США. Її придбання дозволить BHP Billiton стати найбільшою компанією, що веде розробку сланцевого газу.

BHP Billiton - найбільша у світі гірничодобувна компанія. BHP Billiton видобуває боксити, вугілля, мідь, марганець, залізну руду, уран, нікель, алмази, а також нафту і природний газ. Компанія веде діяльність по видобутку корисних копалин у 25 країнах світу, у тому числі в США, Колумбії, Канада, Чилі, Мозамбіку, ПАР і Пакистані. На компанію працюють близько 26 тис. чоловік. Основна штаб-квартира організації розташована в австралійському м.Мельбурні, додаткова - у Лондоні.