ua en ru

"БФ Груп" звинувачує фітнес-клуб "Софійський" в спробах уникнути сплати судових витрат і повернення кредиту

"БФ Груп" звинувачує фітнес-клуб "Софійський" в спробах уникнути сплати судових витрат і повернення кредиту Фото: відбувся розгляд апеляції ТОВ "Компанія "Софійський"

Директор "БФ Груп" звинувачує фітнес-клуб у "безпідставному затягуванні часу в судах"

В Київському апеляційному господарському суді відбувся розгляд апеляції ТОВ "Компанія "Софійський" на рішення Господарського суду Києва про виселення однойменного фітнес-клубу з приміщень в провулку Рильського, 5, Київ. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії "БФ Груп".

За словами директора "БФ Груп" Юрія Грищенка, компанія купила ці приміщення наприкінці 2016 року. Він заявив, що "безпідставно розташований тут фітнес-клуб "Софійський" тягне час в судах, аби уникнути розгляду рішення першої інстанції по суті і сплати судового збору, і також не повертати кредит по іпотеці".

За даними прес-служби, власники клубу внесли приміщення в заставу в Swedbank, куплений потім банком "Омега", який збанкрутував.

У компанії переконані, що рішення Господарського суду Києва про виселення клубу "засноване на фіктивності договорів оренди, оскільки ні "БФ Груп", як законний власник приміщень, ні попередні власники таких договорів з ТОВ "Компанія "Софійський" не укладав і, на момент покупки і до цього дня, тут не було жодного орендаря".

За даними прес-служби, "колишній власник цих приміщень Ірина Рябченко за подачу апеляційної скарги з 265 тисяч гривень судового збору сплатила лише 1600 гривень, нібито через складне фінансове становище". У "БФ Груп" заявляють, що "після повернення апеляційної скарги без розгляду з огляду на надання з боку ТОВ "Компанія "Софійський" недостовірної інформації суду про стан засобів на рахунок зазначеної компанії та несплати належної суми збору, буквально через кілька днів ТОВ "Компанія "Софійський" поправляє свої фінансові справи і "знаходить" кошти на рахунках для оплати збору".

"2 червня ТОВ "Компанія "Софійський" подало касаційну скаргу на відмову в прийнятті апеляції. Згідно із законом, якщо надходить відразу кілька скарг, то справа відправляється в суд вищої інстанції. Оскільки є касація і апеляція, то сьогодні апеляційний суд змушений був не розглядати справу по суті, а відправити її до Вищого господарського суду лише для розгляду проміжного рішення, яке фактично було визнано і виконано з боку ТОВ "Компанія "Софійський" при подачі апеляції повторно. Таким чином, Рябченко і Ко, зловживаючи процесуальними правами, намагаються затягнути розгляд справи по суті", - вважає Грищенко.

Згідно з інформацією "БФ Груп", в даний час сума боргу "Софійського" перед банком "Омега" становить понад 20 мільйонів доларів з урахуванням відсотків і штрафів. Крім того, відповідно до інформації прес-служби, з моменту взяття іпотеки під заставу приміщень клубу Рябченко повернула банку близько 240 тисяч доларів. Банк пройшов процедуру банкрутства і ліквідації.

"Під час розгляду апеляції Рябченко в Київському апеляційному господарському суді біля входу в суд зібралися вкладники банку "Омега", що вимагають притягнути до кримінальної відповідальності Рябченко і змусити її повернути кредит. За словами учасників пікету, недобросовісні позичальники привели до ліквідації банку, який в силу цих причин не може повернути гроші вкладникам", - резюмували у "БФ Груп".