ua en ru

Беззерновій корм для собак: обзор і відгуки про корм Optimeal

Беззерновій корм для собак: обзор і відгуки про корм Optimeal

Беззерновой корм для собак - цікава новинка на ринку. Але чи варто негайно виключити злаки з раціону питомця? І чим так вредны для собак зернові культури? Ми вивчили всі плюси і мінуси беззерних кормів і зібрали відгуки покупців і ветеринарів про безземельних кормах Optimeal.

Особливості беззернових кормів

Головна відмінність беззернових кормів від стандартних очевидно - вони не містять злаки: пшеницю, овес, ячмінь і жито. Ідея виключити злаки з раціону собак грунтується на харчуванні, притаманному цим тваринам від природи. Так як собаки м'ясоїдні, в диких умовах вони майже не вживають зернові, хіба що разом з вмістом шлунку своєї здобичі. Сучасні домашні собаки також можуть обійтися без злаків.

Якщо злаки - необов'язкова складова собачого раціону, чому вони присутні в більшості промислових кормів? Причина - це оптимальний джерело вуглеводів. Хоч злаки і не шкідливі для собак, корисними їх теж назвати складно: вони здатні погіршити травлення вихованця і викликати харчову алергію.

Але навіть якщо прибрати злаки зі складу корму, вуглеводи собакам все-таки потрібні - це джерело енергії. У беззернових кормах замість злаків додають овочі, що містять крохмаль: картопля, горох або тапиоку, - вони дають необхідну енергію. Нормальній роботі кишечника собаки допомагає клітковина, яка міститься в гарбузі, буряку, корені цикорію, юкке, моркви, яблука і багатьох ягодах.

Плюси і мінуси беззернових кормів

Головна перевага беззернового корми - мінімальне навантаження на травну систему. Кишечник і підшлункова залоза з великими труднощами перетравлюють злакову клейковину (вона ж глютен). Беззерновой корм містить більше природні для собак інгредієнти, тому не викликає труднощів травлення.

Другий плюс - високий вміст сирих овочів, ягід і трав. Рослинні компоненти забезпечують організм собаки не тільки клітковиною, а й вітамінами і мінералами. Беззерновие корми для собак Optimeal містять безліч овочів: зелений горошок, гарбуз, м'якоть буряка, морква, журавлину, кропиву, чебрець, юку, чорнобривці, корінь лопуха і алтея, які є натуральними джерелами природних вітамінів і мінералів.

Ще одна перевага вкрай важливо для тих власників собак, чий вихованець страждає алергією на глютен. Непереносимість клейковини не дуже поширена серед собак, але для тих, кого це захворювання все ж торкнулося, воно приносить великі проблеми у виборі корму. Вибір на користь беззернового корми Optimeal дозволить не переживати кожен раз про те, чи містить корм злакові, ви просто будете насолоджуватися компанією здорового вихованця.

Можливий мінус беззернового корми - вартість. Багато недобросовісні виробники штучно завищують ціну корму без злаків, змушуючи покупців переплачувати за маркетинг. Optimeal піклується про те, щоб собаки отримували якісне харчування, а їх власники при цьому не відчували тиску на бюджет, тому беззерновая лінійка кормів для собак не значно відрізняється за ціною від стандартної.

Беззерновій корм для собак: обзор і відгуки про корм Optimeal

Відгуки покупців про беззерновом кормі Optimeal

Тетяна, власниця джек-рассела Тоні, взяла на пробу беззерновой корм Optimeal і залишила хороші відгуки:

"Склад беззернового корми Optimeal мені імпонує набагато більше. Всі "фішечки" цієї марки, а саме добавки для імунітету і пребіотики, збережені, при тому білка стало більше, і з'явилися корисні овочі. Скажу чесно, по рекламі у мене склалося враження, що в кормі суцільний білок, і боялася, що такий перекіс буде шкідливий для собаки. Але як бачите, овочів багато, і при цьому не "порожні" калорії ".

Аліса вже місяць купує беззерновие павукові Optimeal Privilege для мініатюрних порід своєму міні той-тер'єра Максін:

"Моя дівчинка дуже вибаглива, і переходячи на новий корм Optimeal Privilege, я боялася, що вона не стане його є, і гроші пропадуть дарма. Склад у корми, звичайно, класний, але Максін не приймає ніяких логічних аргументів. Якщо їй не сподобається смак, пиши пропало. Але я даремно турбувалася - малятко прийняла новий корм відразу і їсть з величезним задоволенням! Шерсть відчутно стала густішою і шовковистою, я дуже задоволена. Після моїх відгуків беззерновой Optimeal купує тепер весь наш двір ".

Беззерновій корм для собак: обзор і відгуки про корм Optimeal

Відгуки фахівців про Optimeal

Доктор ветеринарних наук, лікар клініки "Пес + Кіт" Дмитро Морозенко позитивно оцінює склад корму Optimeal в порівнянні з іншими беззерновимі кормами для собак на ринку:

"Для собак і особливо для кішок бистроусвояемие вуглеводи дозволяють використовувати їх високий енергетичний потенціал і легко перетравлюються. Але надлишок крохмалю в раціоні може викликати розлади травлення в тонкому відділі кишечника, тому його кількість не повинна перевищувати в раціоні 12 г / кг для собак і 5 г / кг для кішок. У Optimeal це дозування дотримана. Крім того, корм багатий білком за рахунок качки та індички - м'ясо цих птахів не так часто використовується у виробництві корми для собак, однак воно менш алергенні, ніж яловичина або курка ".

Наталя Музиченко, директор ветеринарної клініки "Алден-Вет", дає беззерновой корм Optimeal своїм вихованцям і рекомендує клієнтам:

"З продуктами Optimeal я познайомилася чотири роки тому, коли потрапила на виробництво, і була дуже вражена тим, як налагоджений весь процес - від контролю якості сировини, устаткування, до упаковки і контролю кінцевого продукту, з якою увагою співробітники відносяться до кожної деталі. З тих пір я годую своїх домашніх вихованців тільки Optimeal і дуже задоволена результатами! Завжди блискуча шерсть, чиста шкіра, немає ніяких проблем зі стільцем, і найголовніше - відмінний настрій.
Після такого позитивного особистого досвіду я завжди рекомендую клієнтам моєї клініки перейти на продукти Optimeal для їх собак. Тим більше, в лінійці продукції є все, що тільки може знадобитися - для цуценят, для дорослих тварин, стерилізованих, для краси шкіри і шерсті ".