ua en ru

Безвізове питання України перенесли через відсутність чітких критеріїв припинення, - експерт

Безвізове питання України перенесли через відсутність чітких критеріїв припинення, - експерт Фото: безвіз для України може бути розглянутий в квітні

Наразі не можна давати гарантій щодо того, що безвіз для України буде розглянутий 3 квітня

Питання про надання безвізового режиму Україні було перенесене на 3 квітня 2017 року у зв'язку з тим, що раніше не були визначені чіткі критерії механізму його призупинення для третіх країн. Про це РБК-Україна заявив політолог Вадим Карасьов.

"У тій редакції, у якій він (механізм призупинення ред.) озвучений нашими європейськими партнерами, він звучить дуже розмито. Що таке успіх у проведенні реформ, тут дуже мало чітких критеріїв", - сказав Карасьов.

Політолог зазначив, що таке рішення може бути і на користь України, адже за відсутності чітких критеріїв безвізовий режим може бути призупинений за будь-якої нагоди.

За словами політолога, наразі не можна давати жодних гарантій щодо того, що питання про безвіз для України все ж буде розглянуте 3 квітня.

"Шанси є, а гарантій немає... Ми маємо винести уроки і розуміти, що не все буде легко у наших взаєминах з ЄС", - зазначив Карасьов.

Нагадаємо, Європейський парламент переніс розгляд питання про надання безвізового режиму Україні на квітень 2017 року. Так, українське питання буде поставлено на голосування 3 квітня 2017 року. Варто зазначити, що розгляд лібералізації візового режиму для Грузії відбудеться 2 лютого 2017 року.