ua en ru

Безвізовий режим із ЄС: МЗС радить враховувати різні часові пояси країн при поїздках

Безвізовий режим із ЄС: МЗС радить враховувати різні часові пояси країн при поїздках Фото: безвізовий режим із ЄС (Гонтар Володимир / УНІАН)

Зокрема йдеться про громадян, які вже в перші години 11 червня планують здійснити поїздку до ЄС

У зв’язку з набранням чинності о 00:00 11 червня безвізового режиму України з Європейським Союзом Міністерство закордонних справ звертає увагу громадян на різні часові пояси країн і радить враховувати це при планування поїздок. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Привертаємо увагу громадян, які вже в перші години 11 червня планують здійснити поїздку до країн ЄС, що у кожній державі рішення набере чинності за місцевим часом, який може бути відмінним від українського. При плануванні подорожей радимо ретельно розраховувати маршрут і час прибуття до відповідної країни з метою уникнення непорозумінь на кордоні та скорочення часу проходження паспортного контролю", - йдеться в повідомленні.

У відомстві також нагадали, що в неділю, 11 червня 2017 року, починаючи з 00 години 00 хвилин, набирає чинності рішення Євросоюзу про безвізові поїздки громадян України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в сусідній Польщі не очікують ажіотажу від українських громадян на кордоні після 11 червня, коли набуде чинності безвізовий режим України з ЄС.