ua en ru

Безвізовий режим України з ЄС: у Польщі не очікують ажіотажу на кордоні

Безвізовий режим України з ЄС: у Польщі не очікують ажіотажу на кордоні Фото: безвізовий режим (УНІАН)

У Польщі вважають, що прикордонний рух після 11 червня може зрости на 10%

У Польщі не очікують ажіотажу від українських громадян на кордоні після 11 червня, коли набуде чинності безвізовий режим України з Європейським союзом. Про це заявив директор Прикордонного управління Головного комісаріату Прикордонної служби Польщі Ґжеґож Опалінський, передає "Польське радіо".

Так, Опалінський вважає, що прикордонний рух після 11 червня може зрости на 10%.

"Ми готові до обслуговування руху, який відбуватиметься після 11 червня, коли для громадян України, які подорожують до країн ЄС, буде скасовано обов’язок мати візи", - зазначив він.

Також наголошується, що громадяни України можуть перебувати без візи в ЄС не більше, ніж 90 днів протягом кожного 180-ти денного періоду. До цих 90 днів будуть враховуватися і попередні візити, які були здійснені на підставі попередніх віз, до 11 червня.

Громадяни України, що перетинатимуть кордон у формі безвізового руху, зможуть виконувати роботу на території Польщі за умови, що вони матимуть відповідні документи, наприклад, запит про намір виконання роботи чи дозвіл на роботу.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко завтра, 10 червня 2017 року, запустить "таймер безвіза". "Таймер безвіза" буде запущений на площі перед Адміністрацією президента України на вул. Банкова, 11.