ua en ru

Безвізовий режим з ЄС: Держприкордонслужба заявила про повну готовність до дії нових правил

Безвізовий режим з ЄС: Держприкордонслужба заявила про повну готовність до дії нових правил Фото: прикордонники (Марієнко Андрій/УНІАН)

На пунктах пропуску запроваджено посилений режим служби

Державна прикордонна служба України заявила про повну готовність до дії нових правил у зв'язку із запровадженням безвізового режиму з Євросоюзом. Про це йдеться у повідомленні прес-служба Держприкордонслужби.

"Завтра громадяни України почнуть перетинати кордон в рамках безвізового режиму. Державна прикордонна служба повністю готова до дії нових правил", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в рамках лібералізації візового режиму у спільних заходах із співробітниками Держприкордонслужби беруть участь представники Європейської агенції з прикордонної та берегової охорони FRONTEX, до складу якої входять спеціалісти зі Чехії, Франції, Польщі, Нідерландів, Естонії, Словаччини, Італії, Словенії та Литви.

Іноземні експерти перебуватимуть у пунктах пропуску "Бориспіль", "Жуляни", "Одеса", "Львів", "Тиса", "Лужанка", "Ужгород", "Ягодин", "Краковець", "Рава-Руська" та "Порубне".

Крім того, зазначається, що основні пункти пропуску посилено прикордонними нарядами та доукомплектовано персоналом. Крім того, на пунктах пропуску запроваджено посилений режим служби, у тому числі із залученням резервів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ звертає увагу громадян на різні часові пояси країн і радить враховувати це при плануванні поїздок.