ua en ru

Байдужість влади по відношенню до українців посилюється, - Медведчук

Лідер Громадського руху "Український вибір ― Право народу" Віктор Медведчук заявив, що влада України не тільки не бере до уваги вимогу суспільства домогтися врегулювання конфлікту на Донбасі, але і все більше посилює соціальний тиск на народ. Про це він написав у своєму блозі.

"В ході урочистостей з нагоди Дня незалежності громадяни України почули від керівників держави чимало славослів'я на свою адресу", - написав він.

Так, Медведчук розкритикував заяву міністра фінансів Олександра Данилюка щодо витрат бюджету. Також він згадав і про сферу освіти, і про науковий сектор.

"Соціальний пресинг і байдужість української влади по відношенню до пересічних громадян України лише посилюються. Чиновники не тільки беруть до уваги вимоги більшості українського суспільства досягти політичного врегулювання кровопролитного конфлікту на Донбасі, але і все більше посилює соціальний тиск на народ, якому безсоромно лестять під час державних урочистостей. Мабуть, для наших можновладців "нація вільних громадян" ― це, насамперед, нація людей, вільних від шкіл, лікарень і поліклінік. А заодно ― від миру і безпеки", ― уклав Віктор Медведчук.