ua en ru

Безробіття в ЮАР складає 25% попри ситуацію на авторинку

Не дивлячись на репутацію всесвітньо відомого виробника автомобілів, Південно-Африканська республіка продовжує страждати від безробіття. У IV кварталі 2008 р. рівень безробіття в країні склав 21,9%, в III кварталі 2010 р. зріс до 25,3% у зв'язку з глобальним крахом системи кредитування, внаслідок чого без роботи залишилися близько 1 млн південноафриканців. Зараз рівень безробіття складає приблизно 25%. Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.
Високий рівень безробіття в ПАР викликаний також тим, що автовиробники активно використовують роботів у виробничому процесі, а це залишає людей без роботи. Такою є ситуація на заводі Daimler AG в ПАР, цей завод випускає відомі автомобілі класу "люкс", зокрема Mercedes-benz C-Сlass Sedan.
Daimler AG виробляє автомобілі марок Bayerische Motoren Werke AG (BMW), Ford Motor Co. і Toyota Motor Corp. Корпорація влила 4,65 млрд дол. в економіку ЮАР для розвитку автомобілебудування. "Для нас це ринок, що розвивається. Уряд ЮАР надає нам широку підтримку, ми маємо в своєму розпорядженні гнучку і мотивовану робочу силу", - заявляє головний фінансовий директор представництва Mercedes-benz в ЮАР Бернд Швендтке.
Торік автомобільні компанії ПАР виробили 472 тис. 49 автомобілів, що на 26% більш ніж в 2009 р. Уряд ставить мету підвищити рівень виробництва до позначки в 1 млн автомобілів до 2020 р. Крім того, слід сказати, що фондовий ринок і курс національної валюти - ранда - в ЮАР, провідному постачальнику платини, тісно сполучилися під час глобального товарного підйому.