ua en ru

Безробіття в Греції за підсумками I кварталу 2012 р. досягло 22,6%

Рівень безробіття в Греції за підсумками I кварталу нинішнього року виріс і склав 22,6%. Про це повідомляє "Росія-24".

Сьогоднішні дані, опубліковані грецькою статистичною службою, говорять про значне підвищення ключового показника ринку праці в порівнянні з кінцем минулого року. Для порівняння, за період з жовтня по грудень 2011 р. грецький рівень безробіття становив усього 20,7%. Втім, і тоді безробіття в проблемній державі перебувало на одному з найвищих значень серед всіх країн зони євро.

Між тим, у найгіршому стані знаходиться рівень безробіття серед грецької молоді. Квартальна динаміка говорить про те, що даний показник в окремо взятій категорії греків у січні-березні нинішнього року склав 52,7%, що є катастрофічним значенням для країни. Це пов'язано з тим, що саме молодь, під яку потрапляють греки у віці від 15 до 24 років, є однією з найбільш економічно активних верств населення.

Ситуація на ринку праці Греції не перестає погіршуватися з місяця в місяць.

За березень - останню частину I кварталу - рівень безробіття в країні показав найшвидші темпи зростання, що стало черговим сигналом колапсу, що насувається в європейській державі. За підсумками першого весняного місяця значення даного показника склало 21,9%, що означає 1 млн 75 тис. людей, що сидять на шиї у держави.

Згідно з переглянутими даними, у лютому рівень безробіття в Греції оцінювався в 21,4% з урахуванням сезонно скоригованих показників.

Ринок праці проблемної економіки опинився в самому гіршому своєму стані з 2004 р. У березні рівень безробіття серед молоді у віці від 15 до 24 років досяг 52,8%. Для порівняння, роком раніше цей показник тримався на позначці 42%.

Нагадаємо, раніше грецький Центробанк застеріг, що якщо країна вийде з єврозони, то доходи населення знизяться вдвічі, а гроші знеціняться на дві третини.