ua en ru

Безкарність РФ поглиблює гуманітарну катастрофу в Україні та Сирії, - Геращенко

Безкарність РФ поглиблює гуманітарну катастрофу в Україні та Сирії, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (facebook.com-iryna.gerashchenko)

Депутат ВР наголосила на необхідності посилення санкцій проти РФ

Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що безкарність Російської Федерації поглиблює гуманітарну катастрофу в Україні та Сирії. Про це вона сказала під час дебатів у ПАРЄ, повідомляє прес-служба Верховної ради України.

Геращенко також зосередила увагу на подібності дій Росії у Сирії, Україні та Великій Британії, зауваживши, що кремлівський уряд не цурається використовувати зброю різного походження з метою дестабілізації ситуації у світі.

У повідомленні наголошується, що перший віце-спікер ВР "закликала посилити санкції проти Росії, яка зловживає правом вето, блокує всі рішення Радбезу ООН". За її словами, безкарність РФ поглиблює гуманітарну катастрофу в Сирії та Україні.

"Потрібно посилювати санкції проти Росії, інакше ми всі маємо розділити відповідальність за неспроможність захистити українських і сирійських дітей від вбивств і поранень", – підкреслила парламентар.

Нагадаємо, речник Міністерства закордонних справ (МЗС) України Мар'яна Беца зазначила, що у зв'язку зі збільшенням обстрілів на Донбасі з боку бойовиків, які діють за вказівкою Росії, Україна виступає за розширення санкцій проти РФ.