ua en ru

Для Україи без знижки, отриманої за Харківськими угодами, ситуація була б критичною, - Грищенко

Без знижки на газ, отриманої з Харківськими угодами, у України була б критична ситуація. Про це сьогодні, 17 травня, на брифінгу сказав міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Без тієї знижки, яку ми отримуємо в результаті Харківських угод, ситуація в економіці була б катастрофічною. Те, що було підписано в 2009 р., наробило такої шкоди нашій економіці, що навіть знижка, досягнута в Харкові, не вирішує проблеми, але без неї ми були б не в змозі мати будь-який баланс в економіці", - зазначив Грищенко.

Нагадаємо, вчора, 16 травня, прем'єр-міністр України Микола Азаров визнав, що Харківські угоди насправді не дали Україні знижку на газ.

21 квітня 2010 року в Харкові Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Криму після 2017 року на 25 років (до 2042 року) з можливим продовженням ще на п'ять років. В обмін на це Україна мала одержати знижку при закупівлі російського газу на 100 доларів за тисячу кубометрів.