ua en ru

Через заворушення у Франкфурті поранено близько 90 поліцейських

Через заворушення у Франкфурті поранено близько 90 поліцейських

В результаті зіткнень демонстрантів з поліцією у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) поранення отримали не менше 88 поліцейських. Про це в середу, 18 березня, повідомив представник правоохоронних органів, додавши, що кидали в поліцію каміння, а також застосували проти них сльозогінний газ, передає Deutsche Welle.

За словами представника руху Blockupy, який організував акцію протесту в районі нового офісу Європейського центробанку (ЄЦБ), постраждали і багато демонстрантів. Поліція затримала п'ять демонстрантів, ще близько 550 осіб тимчасово поміщені під варту.

Заворушення і зіткнення демонстрантів з поліцією відбуваються в Фракфурте-на-Майні в день відкриття нової штаб-квартири Європейського центробанку (ЄЦБ). Протестувальники закидають камінням співробітників і їх автомобілі, були підпалені сім поліцейських машин. Для наведення порядку поліція застосовує водомети, сльозогінний газ і кийки.

Над франкфуртським районом Остенд, де розташований офіс ЄЦБ, кружляють вертольоти. Безперервно чутні сирени рятувальних автомобілів. Заворушення в районі нової будівлі ЄЦБ паралізували рух транспорту в багатьох частинах Франкфурта. В районі протестів перекриті вулиці, а також ділянка автобану 661, зупинено рух на низці трамвайних і автобусних маршрутів, а також одній з ліній метро. Закриті кілька дитячих садків і не менше чотирьох шкіл на сході міста.

Профспілка німецької поліції DPoIG назвав заворушення у Франкфурті "новим масштабом насильства". За словами голови профспілки Райнера Вендта, в акції беруть участь готові до насильства демонстранти з усієї Європи, мета яких - напад на державу під прикриттям критики капіталізму.

На тлі заворушень пройшла церемонія відкриття нового офісу ЄЦБ, будівництво якого обійшлося в 1,3 млрд євро. Захід було вирішено провести у скромних масштабах, в ньому брали участь близько 100 осіб. "Це будівля - символ кращого, чого спільними зусиллями може досягти Європа", - заявив голова ЄЦБ Маріо Драгі у своїй промові.

На другу половину дня запланована демонстрація і велика протестна акція перед міською ратушею. Рух Blockupy повідомило про те, що для участі у протестах прибудуть демонстранти на 60 автобусах з 39 європейських міст.

Нагадаємо, пілоти німецької авіакомпанії Lufthansa на рейсах малої і середньої дальності не виходять на роботу в середу, 18 березня, з 00.01 по 23.59.