ua en ru

Заворушення перекинулися вже на центр Сирії

Сирійська влада переслідує супротивників правлячого режиму в околицях Дамаску, а також в Хомсе та Хамі - провінціях, розташованих в центрі країни, повідомляє радіо "Маяк".
За даними телеканалу "Аль Джазіра", під час придушення заворушень там за добу загинули 27 людей, є поранені. Заарештовано десятки учасників антиурядових виступів.
Охоплене хвилюваннями місто Абу-Кемаль на кордоні з Іраком, туди введені спецформування по боротьбі з повстанцями. Правозахисники повідомляють про арешти активістів опозиційних фракцій в Латакії.
Нагадаємо, з середини березня 2011 р. в Сирії тривають масові безлади. Учасники заворушень вимагають відставки президента Асада і проведення політичних реформ. Сирійська влада жорстко припиняє несанкціоновані акції протесту, у тому числі застосовуючи армійські підрозділи. США і Євросоюз запровадили низку санкцій відносно сирійського керівництва, а Рада безпеки ООН засудила відкрите порушення прав людини і застосування зброї проти мирних жителів.
Зараз у Раді Безпеки ООН ведуться дискусії про прийняття резолюції по Сирії у зв'язку з тривалим протистоянням між опозицією і діючою владою. Згідно з цією резолюцією, країну чекає нафтове і військове ембарго.