ua en ru

Бернанке: ФРС розробляє оптимальні засоби контролю за фінансовими інститутами

Федеральна резервна система (ФРС) США як і раніше шукає оптимальні шляхи за спостереженням і контролем над великими фінансовими інститутами, чий крах може призвести до "ефекту доміно" в світовій фінансовій системі. Таку заяву зробив на відкритті конференції з проблем центральних банків глава Федеральної резервної системи США Бен Бернанке. У 2007-2009 рр. повноваження ФРС були істотно розширені, нагадав він. "І хоча ми досягли значного прогресу, ми як і раніше перебуваємо на ранньому етапі розуміння, як краще справлятися з нашими новими значними, складними і важливими обов'язками", - заявив Бернаке.

Бернанке в своєму виступі не прокоментував стан економіки США і не торкнувся можливих кроків ФРС, зокрема що стосуються облікової ставки.

Аналітики уважно стежать за виступами глави ФРС у пошуку сигналів, що Федеральна резервна система може почати піднімати облікову ставку раніше оголошеного терміну (кінця 2014 р.) через раптове поліпшення економічних показників США.

Нагадаємо, індекс провідних економічних індикаторів США за підсумками лютого 2012 р. виріс на 0,7%. Показник виріс до максимального значення за останні 11 місяців, сигналізуючи про те, що найбільша світова економіка буде зміцнюватися і в майбутньому.