ua en ru

Берлусконі сьогодні зустрінеться з одним з лідерів лівійських повстанців

Прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі сьогодні має намір провести зустріч з одним з лідерів лівійських повстанців Махмудом Джибрілем. Про це повідомили в апараті італійського прем'єра, передає "Сіньхуа". Передбачається, що основними темами розмови стануть майбутні двосторонні відносини, а також захист інтересів італійських компаній в Лівії після припинення бойових дій між лівійськими військами і повстанцями, за якими Італія вже визнала право на легітимне керівництво країною.

Напередодні міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні заявив, що нове керівництво Лівії як відповідач за зобов'язаннями країни має відновити дію торгових угод, у тому числі і з Італією.

Нагадаємо, Берлусконі до кінця квітня 2011 р. утримувався від участі своєї країни у військовій операції НАТО в Лівії, незважаючи на те, що його союзники по альянсу почали наносити удари в середині березня.

Міжнародні інформаційні агентства напередодні розповсюдили інформацію про взяття повстанцями столиці Лівії міста Тріполі.