ua en ru

У Берліні виступають проти введення карантину, поліція застосувала водомети

У Берліні виступають проти введення карантину, поліція застосувала водомети Фото: протести в Берліні (twitter.com Kollektiv)

У Німеччині парламент планує затвердити закон, який дасть уряду ширші повноваження у стримуванні пандемії. У центр Берліна тисячі людей вийшли на акції проти такої урядової політики, однак їх вже зустріла поліція, яка застосувала водомети.

Про це повідомляє Deutsche Welle

Як повідомляється, сьогодні Бундестаг обговорить зміни закону про захист від інфекцій, де планують поставити заходи щодо захисту від пандемії коронавірусу на більш надійну правову основу. Противники карантину закликали до протестів. У відповідь у центр Берліна стягнули велику кількість поліцейських.

За оцінками поліції, на протест вийшли від 5 до 10 тисяч чоловік.

Правоохоронці закликали протестувальників розійтися оскільки багато людей були без захисних масок і не дотримувалися дистанції. Потім поліція оголосила захід завершеним. Мітингарі не послухали вказівок правоохоронців, після чого ті застосували водомети.

Зазначається, що новий закон, який планує ухвалити парламент, істотно розширює повноваження МОЗ Німеччини в плані можливих обмежувальних заходів при пандемії, регулює роботу майбутніх центрів вакцинації.

Фото: протести в Берліні (twitter.com Kollektiv)

Нагадаємо, 14 листопада у німецькому Франкфурті на Майні протестували проти введених урядом обмежень задля стримування поширення коронавірусу.