ua en ru

У Берліні ввели режим надзвичайної ситуації через ураган "Герварт"

У Берліні ввели режим надзвичайної ситуації через ураган "Герварт" Фото: наслідки урагану в Німеччині (twitter.com/bestbridget)

Щонайменше одна людина в Берліні вже постраждала через падіння дерева

Унаслідок урагану "Герварт" і сильного вітру в Берліні (Німеччина) було введено режим надзвичайної ситуації. Про це повідомляє прес-центр пожежної служби німецької столиці у Twitter.

Зокрема зазначено, що надзвичайна ситуація була оголошена екстреними службами о 7:10 за місцевим часом. На чергування були виведені додаткові бригади рятувальників. Екстрені служби попереджають про загрозу падіння дерев і зриву дахів із будинків. За даними пожежної служби, щонайменше одна людина в Берліні вже постраждала через дерево, що впало.

Як повідомляється, складна ситуація зберігається і в декількох інших регіонах Німеччини. Залізничний концерн Deutsche Bahn повідомив про те, що через "Герварт" вводяться обмеження на залізничне сполучення.

"Міста Бремен, Ганновер, Брауншвейг, Геттінген, Вольфсбург, Гамбург, Кіль, Берлін, Дрезден і Лейпциг на даний час не обслуговуються міжміським залізничним сполученням", - йдеться в повідомленні компанії.

У Гамбурзі штормовий нагін води в Ельбу призвів до того, що річка вийшла з берегів. У Twitter з'явилося відео, що показує, як вода затоплює набережну міста. Підйом рівня води призвів до того, що частина вулиць міста виявилася затоплена.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Європі низка країн виявилися в зоні дії урагану, загинуло щонайменше 3 людини.