ua en ru

Німеччина готова поступитися Туреччини в питанні безвізового режиму через мігрантів

Німеччина готова поступитися Туреччини в питанні безвізового режиму через мігрантів Фото: Меркель готова поступитися Ердогану

Німеччина впевнена, що зможе "стримувати" Туреччину до жовтня

Незважаючи на відмову президента Туреччини Реджепа Ердогана прийняти ключові умови ЄС для скасування віз, канцлер Німеччини Ангела Меркель готова надати безвізовий режим 75 млн чоловік. Про це повідомляє The Telegraph, посилаючись на які опинилися в розпорядженні видання дипломатичні повідомлення посла Великобританії в Берліні Себастьяна Вуда.

Згідно з повідомленнями Вуда, Німеччина готова піти на компроміс з антитерористичним законодавством, яке Туреччина відмовилась посилювати.


"Незважаючи на жорстку зовнішню позицію, є натяки, які дозволяють припустити, що, в крайньому випадку, німці підуть на компроміс для збереження угоди між ЄС і Туреччиною", - зазначає дипломат повідомленнях.

Вуд підкреслює, що Ангела Меркель, "щоб передбачити протидія правозахисників", почала робити акцент на тому, що з моменту дії угоди потонули тільки дев'ять осіб.

Згідно з повідомленнями, Німеччина зможе "стримувати" Туреччину до жовтня, так як Ердоган не хоче нагнітати обстановку напередодні британського референдуму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, Туреччина готує заходи у відповідь на визнання Німеччиною геноциду вірмен.