ua en ru

Береза звинуватив Лещенка у дискредитації українських військових

Береза звинуватив Лещенка у дискредитації українських військових

Народний депутат Сергій Лещенко дискредитує українських військових і добровольчий рух під час загострення бойових дій на Донбасі й активізації московської агентури. Про це заявив ветеран АТО, заступник голови фракції "Народний фронт" Юрій Береза, коментуючи заяви Лещенка.

"Одразу після заяв пані Тимошенко про "чорних полковників", за дискредитацію захисників України взявся ліберал Лещенко. 12 липня в телеефірі, а потім у себе в Твітері, він заявив, що батальйони можуть спровокувати державний переворот і "хунту". Такі висловлювання є абсолютно шкідливими в умовах активізації окупаційних військ на Донбасі", - сказав Береза.


За його даними, розвідка повідомляє про розгортання нових з’єднань російської армії біля українських кордонів.

"Можливий наступ. І в цей час Лещенко говорить про загрозу перевороту. Більше того, він вживає в явно негативному сенсі слово "хунта". Нагадаю шановному євролібералу: "хунта" - це знаменитий брехливий вислів Путіна на адресу Євромайдану, розтиражований кремлівською пропагандою. Українці швидко висміяли це слово і перетворили його на жартівливий синонім слова "патріот", - наголосив народний депутат.

Він також заявив, що "дискредитаційні заяви Юлії Тимошенко і Сергія Лещенка про українських військовиків збігаються зі значною активізацією відкритих російських агентів в Україні".

"У той самий день разом з Лещенком таку ж заяву зробив депутат від "Опоблоку" Вадим Рабінович. Він також заявив про можливий державний переворот. Зокрема, Рабінович говорив, що в батальйонах "зібралися кримінальні злочинці і патріоти". Хочеться, щоби Лещенко пояснив: для чого він дискредитує українських захисників, чому його висловлювання збігаються із заявами одіозного "регіонала" Рабіновича. Аж надто багато подій зійшлися у часі. Мобілізація військ агресора, хресний хід московських попів на Київ, нападки на українську армію з вуст популістки Тимошенко, ліберала Лещенка і Рабіновича з "Окупаційного блоку", - вважає Береза.