ua en ru

Біля берегів Лівії в Середземному морі потонуло понад 30 мігрантів

Біля берегів Лівії в Середземному морі потонуло понад 30 мігрантів Фото: порятунок африканських біженців (twitter.com/MSF_Sea)

Ще 60 осіб, що пливли на цьому човні, врятовано

Понад 30 мігрантів загинули 25 листопада 2017 року при спробі перетнути Середземне море. За даними лівійського морського флоту, мігранти на двох човнах відпливли від берегів Лівії у напрямку Європи, проте ці човни зазнали аварії, передає DW.

Зазначено, що берегова охорона Лівії здійснила дві рятувальні операції у морі поблизу міста Гарабуллі, що розташоване на відстані 60 кілометрів на схід від столиці країни Тріполі.

"Під час рятувальної операції виявлено 31 тіло загиблих мігрантів, які пливли на одному з човнів. Ще 60 осіб, що пливли на цьому човні, врятовано. Також вдалося врятувати 140 осіб, які пливли на другому човні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше цього тижня стало відомо, що у рамках європейської операції "Софія", покликаної запобігати перетину Середземного моря нелегальними мігрантами, з 2015 року врятовані близько 42 тисячі біженців. Із початку 2017 року близько трьох тисяч мігрантів потонули або зникли безвісти при спробі перетнути Середземне море, відпливаючи переважно з Лівії у напрямку Італії.