ua en ru

У Середземному морі з початку року загинули близько 3 тисяч біженців, - ООН

У Середземному морі з початку року загинули близько 3 тисяч біженців, - ООН Фото: біженці в Європі (webscreenshot youtube.com/BBC WORLD NEWS)

У 2017 році в Європу без супроводу прибули 15,2 тис. неповнолітніх мігрантів

В Середземному морі з початку року загинули близько 3 тис. біженців. Про це в четвер, 23 листопада, розповіла у Брюсселі директор європейського бюро Управління Верховного комісара ОНН по справах біженців (УВКБ) Паскаль Моро, передає DW.

"Хоча центральним маршрутом, який пролягає через Середземне море, добираються менше людей, все одно тисячі людей продовжують здійснювати відчайдушний і небезпечну подорож в Європу", - констатувала Моро.

Так, близько 3 тис. біженців загинули при втечі Середземним морем.

Моро навела приклад, що значно менше біженців потрапляє в Італію. За її словами, їх шлях тепер починається не в Лівії, а в Тунісі, Туреччині чи Алжирі.

Так, згідно зі звітом УВКБ, число мігрантів, які прибули до Іспанії в період з липня по вересень 2017 року, зросла на 90% порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

У звіті наголошується, що серед біженців в основному, це вихідці з Марокко, Кот-д'Івуару, Гвінеї та Сирії.

Крім того, повідомляється, що почала зростати навантаження на Грецію. У вересні морським шляхом в країну прибули 4,8 тис. осіб, з них дві третини від числа складають жінки і діти.

Все ж, згідно з даними УВКБ, у 2017 році в Європу без супроводу прибулы 15,2 тис. неповнолітніх мігрантів.

При цьому згідно зі звітом УВКБ в 2017 році на морських маршрутах загинули або пропали без вісті близько тис. людина.

Нагадаємо, єврокомісар з внутрішніх справ і питань міграції Дімітріс Аврамопулос 15 листопада заявив, що країни Європейського союзу вирішили протягом найближчих двох років прийняти 34 тис. біженців з африканських та близькосхідних країн.