ua en ru

Білий дім розповів про плани щодо зброї для України та подальшої ізоляції Росії

Білий дім розповів про плани щодо зброї для України та подальшої ізоляції Росії Фото: Джон Кірбі, координатор Ради нацбезпеки зі стратегічних комунікацій США (Getty Images)

США планують продовжити передачу Україні артилерійських систем залпового вогню. Вашингтон домагатиметься перемоги України як на полі бою, так і за столом переговорів.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки", про це заявив координатор Ради нацбезпеки в Білому домі Джон Кірбі.

Він, не вдаючись у подробиці, заявив, що продовження постачання HIMARS "дуже ймовірно".

"Ми будемо допомагати українцям, чим зможемо, і якомога швидше. Озброєння надходить з рекордною швидкістю, якої я ніколи не бачив. Постачання здійснюються буквально кожен день. І не тільки з США, хоча ми є найбільшим донором. Понад 40 інших країн також в тій чи іншій формі вносять свій внесок у забезпечення безпеки", - заявив він.

Кірбі зазначив, що українська сторона самостійно визначає, які операції вона буде проводити з використанням американської зброї, бо озброєння є власністю України, і вони самі вирішують, як вони будуть його використовувати.

Вашингтон як і раніше прихильний перемозі України перед обличчям російської агресії.

"Ми хочемо, щоб Україна досягла успіху на полі бою, і хочемо, щоб вони досягли успіху за столом переговорів, якщо до цього дійде. Зараз, очевидно, ми не знаходимося на цій стадії", - сказав Кірбі.

Він не виключив, що президент Джо Байден може зустрітися з Володимиром Путіним, якщо цього вимагатимуть інтереси національної безпеки.

У четвер в ході брифінгу з журналістами Кірбі також повідомив, що лідери країн G7, в яку входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія і США обговорять на майбутньому саміті нові заходи щодо ізоляції Росії від світової економіки у відповідь на агресію проти України.

Нагадаємо, раніше CNN повідомляло, що в новий пакет військової допомоги увійдуть системи HIMARS і боєприпаси.

До цього Комітет Сенату США з питань збройних сил запропонував закласти на 2023 рік додатково 45 млрд доларів на оборону. Значну частину цих коштів хочуть виділити для України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.