ua en ru

Білий дім перевіряє телефони співробітників в рамках боротьби з витоками інформації, - Politico

Білий дім перевіряє телефони співробітників в рамках боротьби з витоками інформації, - Politico Фото: Шон Спайсер

Працівників попередили про неприпустимість використання на телефонах ряду месенджерів

У боротьбі проти витоків інформації Білий дім почав перевіряти мобільні телефони співробітників. Про це повідомляє Politico.

Повідомляється, що прес-секретар Білого дому Шон Спайсер намагається боротися з витоками інформації з президентської адміністрації, підвищивши заходи безпеки, зокрема, вибірково перевіряючи мобільні телефони співробітників.

Такі заходи стали прийматися незабаром після того, як президент Дональд Трамп розкритикував ЗМІ за використання анонімних джерел.

Минулого тижня, коли стало відомо про витік у ЗМІ інформації з однієї з нарад, в якій брали участь близько десятка людей, Спайсер знову скликав їх, за словами одного з учасників бесіди, на екстрену нараду. При вході в кабінет співробітників Білого дому попросили скласти телефони на столі для перевірки.

Зазначають, що на зустрічі були присутні юристи адміністрації президента. Також працівників попередили про неприпустимість використання на телефонах ряду месенджерів, що автоматично видаляють повідомлення після відправлення (Confide і Signal).

Нагадаємо, за результатами опитування, політику Трампа підтримують менше половини американців.