ua en ru

Білий дім застеріг ЄС від "одностороннього" підходу до рішення щодо Apple

Білий дім застеріг ЄС від "одностороннього" підходу до рішення щодо Apple Фото: американська компанія Apple Inc виявилася в центрі міжнародного скандалу

Про це заявив офіційний представник адміністрації президента США Джош Ернест на брифінгу у Вашингтоні

Білий дім вважає виставлену Євросоюзом вимогу до американської компанії Apple щодо виплати на користь Ірландії 13 млрд євро "несправедливим" рішенням. Про це заявив прес-секретар президента США Джош Ернест сьогодні на брифінгу у Вашингтоні, повідомляє видання The Washington Times.

"Ми стурбовані одностороннім підходом ЄС", - сказав Ернест, додавши, що це може призвести до "звичайної передачі доходів американських платників податків до Євросоюзу".


Як зазначає газета, якщо компанія Apple перерахує цю суму на рахунки уряду Ірландії, то їй надалі доведеться відняти "величезну суму" від загальної кількості податків у США. За словами Ернеста, "це буде несправедливо по відношенню до американських платників податків".

Нагадаємо, згідно з постановою Єврокомісії, Ірландія незаконно надала Apple податкові пільги на 13 млрд євро, тому відтепер офіційний Дублін має вимагати цю суму від американської компанії, оскільки вона отримала значну перевагу над іншими корпораціями.

Своєю чергою, міністр фінансів Ірландії Майкл Нунан висловив незгоду з доводами ЄК, закликавши подати апеляцію на це рішення регулятора.

Раніше американське казначейство попередило, що дії ЄС можуть нашкодити іноземним інвестиціям і "важливій атмосфері економічного партнерства між США та ЄС".

Як повідомлялося сьогодні раніше, компанія Apple оскаржить рішення ЄК про виплату штрафу Ірландії на загальну суму у 13 млрд євро.