ua en ru

Білий дім засудив "огидні" дії Асада і Росії в Алеппо

Білий дім засудив "огидні" дії Асада і Росії в Алеппо Фото: Сюзан Райс

США закликають РФ негайно вжити кроків для деескалації насильства в Сирії

Сполучені Штати Америки засудили авіаудари урядових сил по медичних закладах у східній частині сирійського міста Алеппо, яка контролюється повстанцями. Про це заявила радниця президента США з питань національної безпеки Сюзан Райс 19 листопада, передає DW.

"США найрішучішим чином засуджують ці жахливі атаки проти медичної інфраструктури та працівників гуманітарних організацій. Цим огидним діям не може бути виправдання", - наголосила представниця Білого дому.

За її словами, США "вимагають негайного припинення цих бомбардувань та закликають Росію негайно вжити кроків для деескалації насильства і сприяти доставці гуманітарної допомоги для сирійського народу".

"Сирійський режим та його союзники, особливо Росія, несуть відповідальність за безпосередні та довгострокові наслідки цих дій у Сирії та за її межами", - додала Райс.

Нагадаємо, внаслідок інтенсивних бомбардувань східної частини Алеппо авіацією та артилерією військ президента Башара Асада, підтримуваних російською армією, 19 листопада загинуло щонайменше 27 цивільних осіб.