ua en ru

Війна в Сирії: від авіаударів в Алеппо загинуло 27 цивільних

Війна в Сирії: від авіаударів в Алеппо загинуло 27 цивільних Фото: бомбардування Алеппо

Правозахисники назвали 19 листопада катастрофічним днем для Алеппо з безпрецедентним бомбардуванням

Унаслідок інтенсивних бомбардувань східної частини Алеппо авіацією та артилерією військ президента Башара Асада, підтримуваних російською армією, 19 листопада загинуло щонайменше 27 цивільних осіб. Про це передає DW.

"Це катастрофічний день для обложеного Алеппо з безпрецедентним бомбардуванням зі зброї всіх типів", - заявив представник рятувальної групи "Білі шоломи" у відеоповідомленні, яке було розміщено на офіційній сторінці групи у Facebook.

"Люди засинали під звуки бомбардувань і просиналися під звуки бомбардувань", - додав глава базованого у Лондоні Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини Рамі Абдель Рахман.

Як відомо, цього тижня, починаючи з вівторка, сирійський режим здійснює найбільш інтенсивні обстріли Алеппо за останні два роки. За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, кількість жертв серед цивільних в Алеппо впродовж останніх п'яти днів, із 15 до 19 листопада, сягнула щонайменше 92 осіб.

Нагадаємо, інтенсивні бомбардування східної частини Алеппо призвели до того, що у контрольованих повстанцями районах міста, де проживає більше 250 тисяч цивільних, не працює жодна велика лікарня.