ua en ru

Білий дім назвав причину відкладання санкцій проти Ірану

Білий дім назвав причину відкладання санкцій проти Ірану Фото: президент США Барак Обама (Associated Press)

США відмовляються обговорювати питання санкцій на переговорах з іранською стороною

Сполучені Штати Америки мають провести додаткову роботу, перш ніж запровадити нові санкції проти Ірану у зв'язку з його ракетною програмою, передає Associated Press.

Раніше зазначалося, що США можуть відкласти введення санкцій проти Ірану.

Білий дім має вирішити деякі технічні і дипломатичні питання, перш ніж ввести нові санкції проти Ірану - цього разу у зв'язку з наявністю у країни програми з розробки балістичних ракет. Про це заявив помічник американського президента з національної безпеки Бен Родс, не уточнивши, про які саме питання йдеться.

Водночас помічник Обами наголосив, що нові санкції - "це не те питання, яке США стали б обговорювати на переговорах з іранською стороною". "Їх не питатимуть щодо того, на кого нам накласти санкції", - запевнив Родс.

Нагадаємо, напередодні газета The Wall Street Journal повідомляла про підготовку адміністрацією Барака Обами нових санкцій щодо Ірану у зв'язку з його програмою щодо розробки балістичних ракет. Під санкції мають потрапити близько десятка компаній і фізосіб з Ірану, Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) і Гонконгу. Пізніше видання повідомило, що Вашингтон відклав свої плани щодо введення нових санкцій.

Після того, як у ЗМІ з'явилася інформація про нові можливі санкції проти Ірану, президент країни Хасан Рухані віддав наказ розширити іранську ракетну програму. Міністр оборони Ірану Хосейн Декхан запевнив, що його відомство прискорить роботу щодо зміцнення іранського ракетного арсеналу.

Нагадаємо також, що напередодні верховний лідер Ірану аятолла Хаменеї пригрозив Саудівської Аравії "божественною відплатою" за кару шиїтського лідера Німра аль-Німра.