ua en ru

Білий дім може призначити спецпредставника по "Північному потоку-2"

Білий дім може призначити спецпредставника по "Північному потоку-2" Фото: США можуть призначить спепредставителя по "Північному потоку-2" (flickr.com/stillwellmike)
Автор: РБК-Украина

Адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена обговорює можливість призначення спецпредставника США щодо переговорів про проект "Північний потік-2" з метою його закриття. Посаду спецпредставника запропонували раднику Байдена екс-спецпосланцю Держдепу з міжнародних енергетичних питань Амосу Хокстейну.

Посаду спецпредставника по "Північному потоку-2" Хокстейну запропонував помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Хокстейн торік покинув пост директора наглядової ради НАК "Нафтогаз України".

"Можливе призначення посланника вказує на нову стратегічну спрямованість адміністрації", - йдеться в повідомленні.

За даними видання, ранее Білий дім доручив експертам у європейських справах у Раді національної безпеки і Державному департаменті займатися дипломатією трубопроводів.

Офіційні особи повідомили виданню, що існує консенсус стосовно того, що непроста геополітика, навколишнє "Північний потік - 2", яка тепер вимагає більш пильної уваги, тим більше, що трубопровід, будівництво газопроводу наближається до завершення.