ua en ru

Білоруський "Фідмаш" за рішенням суду не поставить колтюбінгові установки "Укргазвидобуванню"

Господарський суд Києва 29 січня розглянув позов компанії "Мостон Пропертіс Лімітед", перед якою, за даними компанії "Мостон", ПАТ "Укргазвидобування" не виконала своїх зобов'язань за обіцяними виплатами. Про це йдеться в повідомленні на інтернет-ресурсі "Нафторинок".

Як зазначається в матеріалі з посиланням на рішення Госпсуду Києва, об'єктом спору стали результати тендерів "Укргазвидобування", проведені держкомпанією в серпні 2015 року з закупівлі спеціалізованого обладнання для видобутку газу. Позивач стверджував, що процедура закупівель підлягає визнанню недійсною.

За даними видання, компанія була не допущена до участі в редукціоні "Укргазвидобування" (відкриті торги зі зміщенням ціни вниз, - ред.). Також оскаржувалася документація процедури закупівлі.

На думку позивача, технічні вимоги до купованого устаткування мали характеристики, властиві для його продукції конкурента (одного з учасників-переможця тендеру - СЗАТ "Фідмаш"), говориться в повідомленні професійного ресурсу. Мова йде про тендер на поставку азотної, колтюбінгових і насосних установок для "Укргазвидобування".

У свою чергу, як зазначає видання, юристи "Укргазвидобування" спиралися на протокол комітету з конкурсних торгів, згідно з яким, компанія позивач була внесена в список недобросовісних учасників. Причиною внесення в "чорний список" від "Укргазвидобування" стало конфліктне співробітництво з "Мостон Пропертіс Лімітед" та невиконання ним попередніх контрактів, підкреслюється в матеріалі.

Зокрема, пунктів, що стосуються надання товарно-супровідних документів та пуско-налагоджувальних робіт колтюбінгових установок (технологія використання гнучких безперервних труб, що дозволяє отримати доступ в бічні і горизонтальні стовбури свердловин, - ред.).

Згідно з інформацією ресурсу, в ході судового розгляду було встановлено, що УГД неправомірно відсторонила від участі "Мостон Пропертіс Лімітед", спираючись на протокол комітету з конкурсних торгів, що суперечить закону "Про особливості закупівель у окремих сферах господарської діяльності", у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ. Зазначається, що суд частково прийняв сторону позивача та визнав неправомірними результати закупівлі спеціалізованого обладнання "Укргазвидобуванням" у компаній "Фідмаш" і KATT GmbH від 01.09.2015 р.