ua en ru

Білорусію очікують труднощі з переорієнтування поточних зовнішніх боргів, - Moody's


Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service випустило щорічний рейтинговий звіт про Білорусь, повідомляє РБК.
"Кредитний рейтинг країни на рівні В2 відображає думку аналітиків, що найближчим часом країну очікують дірки в платіжному балансі, а також труднощі в середньостроковій перспективі з переорієнтування поточних зовнішніх боргів, взятих на фінансування внутрішніх потреб", - йдеться в повідомленні.
Агентство дає "негативний" прогноз для рейтингів Білорусі, оскільки зовнішні борги збільшуються знеціненням внутрішньої валюти, а також зниженням темпів зростання економіки. Згідно з очікуваннями аналітиків, дефіцит по поточних операціях у Білорусії впаде з 8,8 млрд долл. в 2010 р. до 6,7 млрд долл. в 2011 р. Але навіть тоді він буде перевищувати існуючий рівень всіх міжнародних резервів, у тому числі золота, на приблизно 3,8 млрд долл., прогнозують в агентстві.
У той же час частини дірок платіжного балансу можна буде уникнути шляхом отримання кредитів з безлічі дрібних джерел і планованих приватизацій. Проте зовнішня ліквідність в 2011 р. однаково буде зазнавати труднощів, вважають в Moody's.