ua en ru

Білорусь підписала з Ексімбанком Китаю кредитні угоди на суму 1,058 млрд доларів

Білорусь підписала з Ексімбанком Китаю кредитні угоди для фінансування трьох спільних проектів на суму 1,058 млрд дол. "Ми підписали три кредитні угоди з Експортно-імпортним банком Китаю на загальну суму 1,058 млрд дол. Це дуже важливі і актуальні для нас проекти", - заявив сьогодні журналістам віце-прем'єр білоруського уряду Анатолій Тозік після церемонії підписання, повідомляє РБК.
Зокрема, підписана кредитна угода на надання купівельного кредиту у розмірі 654 млн дол. на будівництво заводу по виробництву сульфатної біленої целюлози на базі ВАТ "Свєтлогорський ЦКК". Партнером з боку КНР виступить корпорація "Самсе". Підписана також кредитна угода для фінансування реконструкції автомобільної дороги М-5/Е271 Мінськ-Гомель на ділянці Жлобін-Гомель по параметрах першої категорії на суму 340 млн дол. Крім того, укладена угода за проектом "Електрифікація ділянок Гомель-Жлобін-Осиповічи і Жлобін-Калінковічи" на суму 64 млн дол. (фінансування першої черги - Гомель-Жлобін-Осиповічи).
За словами Анатолія Тозіка, Ексімбанк Китаю і індустріально-комерційний банк Китаю виявляють цікавість до проекту створення китайсько-білоруського індустріального парку. Він відзначив, що передбачаються "багатомільярдні капвкладення в цей проект і участь в нім відомих компаній".