ua en ru

Білорусь планує попросити у Росії розстрочку боргу по електроенергії, - джерело

Білоруська делегація приїде до Москви сьогодні, 10 червня, щоб попросити про розстрочення боргу за електроенергію, через який Росія вдвічі урізала поставки переживає фінансову кризу Білорусі. Про це Reuters повідомило джерело в монопольному операторі російського експорту "ІнтерРАО".
Джерело повідомило, що держкомпанія "Біленерго", чиє керівництво приїде на переговори, пропонує розстрочку боргу за березень-квітень з останньої оплатою в кінці червня. Ця пропозиція буде обговорюватися на зустрічі глав двох енергокомпаній.
Представник "ІнтерРАО" Антон Назаров не став коментувати цю інформацію, сказавши лише, що компанія розраховує "на успішне розв'язання ситуації".
Помічник міністра енергетики Білорусі Людмила Зенькович підтвердила Reuters, що сьогодні делегація відправиться до Москви для обговорення графіка погашення заборгованості. "Білоруська сторона впевнена у конструктивному вирішенні ситуації", - зазначила вона.
Мінськ повинен 1,5 млрд рублів, і Москва погрожує повністю припинити енергопостачання, якщо не отримає гроші до 19 червня.