ua en ru

Білорусія не буде вводити обмеження на продукцію Roshen

Головний санітарний лікар Білорусі Ігар Гаеускі поінформував, що немає підстав вводити обмеження щодо фірми Roshen. Про це повідомляє "Польське радіо".

Головний санітарний лікар Білорусі Ігар Гаеускі поінформував, що немає підстав вводити обмеження щодо фірми Roshen. Про це повідомляє "Польське радіо".

Нагадаємо, що минулого тижня Росспоживнагляд заявив про наявність бензопірену в українській продукції компанії Roshen. У повідомленні відомства зазначалося, що в продукції цих фабрик, зокрема в нововведенні ними молочному шоколаді, виявлений здатний накопичуватися в організмі людини і володіє канцерогенними властивостями бензопірен. Після цього партнери Москви щодо Митного союзу Казахстан і Білорусія теж почали перевіряти вироби, проте незабаром відмовилися від претензій до якості української продукції.

У Міністерстві аграрної політики і продовольства України заявляли, що не мають претензій до якості продукції Roshen і починають переговори з російською стороною.

У свою чергу представники Roshen заявили, що виявлення у складі їхньої продукції бензопірену не може вважатися порушенням норм РФ, так як норм, що регламентують вміст цієї речовини в кондитерській продукції, не існує не тільки в Росії і Україні, але і в країнах ЄС.

Сьогодні Росспоживнагляд заявив, що більше 90% досліджених зразків виробів Roshen не відповідають нормам. Однак, згідно з повідомленням, основною причиною невідповідності кондитерських вироби є не виконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції - невідповідність інформації про харчової цінності продукції, вказаної на етикетці).

В "Укркондпромі" заявили також, що Росспоживнагляд не виявив порушень показників безпеки та якості в продукції Roshen, а їх претензії стосуються лише маркування харчової цінності. Також свої перевірки вже провели Казахстан, Таджикистан і Молдова і підтвердили відповідність української кондитерської продукції нормативним документам.