ua en ru

У Білому домі через витоки посилили правила користування телефонами, - CNN

У Білому домі через витоки посилили правила користування телефонами, - CNN Фото: Білий будинок (obamawhitehouse.archives.gov)

Обмеження стосуються, зокрема, службових телефонів працівників Білого дому

В Білому домі у зв'язку з витоками конфіденційної інформації посилили правила користування мобільними телефонами. Про це пише CNN з посиланням на американських чиновників.

Повідомляється, що ще на початку року глава адміністрації президента США Джон Келлі заборонив співробітникам з Західного крила Білого дому приносити на робоче місце особисті телефони. В якості альтернативи співробітники користувалися службовими пристроями, але тепер їх зобов'язали залишати телефони на місці, якщо вони йдуть на брифінг або нараду.

Також повідомляється, що правила посилили після того, як ЗМІ оприлюднили запис колишньої помічниці президента Омароси Манігол-Ньюман з Келлі. Її звільнили зі скандалом кілька місяців тому, після чого вийшла книга, в якій Манігол-Ньюман критикує президента Дональда Трампа.

Нагадаємо, раніше віце-президент США Майк Пенс заявив, що готовий пройти детектор брехні. Таким чином, він має намір спростувати звинувачення в тому, що він є автором анонімної статті з критикою Трампа.

РБК-Україна повідомляло, що Білий дім має список з 12 осіб, яких підозрюють в авторстві критичної статті в The New York Times.