ua en ru

У Білому домі пояснили, чому Трамп не потис руку Меркель при зустрічі

У Білому домі пояснили, чому Трамп не потис руку Меркель при зустрічі Фото: зустріч Меркель і Трампа

У прес-службі Трампа стверджують, що він не розчув відповідне запитання канцлера ФРН

В Адміністрації президента США намагаються скоригувати враження від поведінки Дональда Трампа під час зустрічі з німецьким канцлером Анґелою Меркель 17 березня, коли президент США проігнорував її запитання щодо потиску рук під час протокольних зйомок у Білому домі. Нині ж, 19 березня 2017 року, у Вашингтоні прокоментували інцидент, передає DW.

"Я не думаю, що він розчув запитання", - сказав прес-секретар президента Шон Спайсер.

За версією прес-служби Трампа, сталося непорозуміння. Утім, Трамп потиснув руку Меркель, коли зустрічав її на порозі Білого дому, а потім ще раз пізніше, наприкінці спільної прес-конференції.

Сам Трамп написав у Twitter 18 березня: "Попри те, що ви чули в фейкових новинах, у мене була чудова зустріч із німецькою канцлеркою..."

Ще раніше, 17 березня, Трамп опублікував на своїй сторінці у соцмережі Facebook фотографію рукостискання з Меркель і написав, що мав честь вітати в Білому домі федерального канцлера.

"Наші нації мають багато спільного, а наш альянс є для світу символом сили", - зазначив президент США.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп за підсумками переговорів із Ангелою Меркель заявив, що Німеччина заборгувала Сполученим Штатам Америки і НАТО "величезні суми грошей" за надання дорогої системи оборони.