ua en ru

У Білому домі готові підтримати вступ Чорногорії до НАТО, - Politico

У Білому домі готові підтримати вступ Чорногорії до НАТО, - Politico Фото: Майкл Флінн порадить Дональду Трампу підтримати членство Чорногорії у НАТО

Радник Дональда Трампа з нацбезпеки Майкл Флінн найближчими днями доповість президенту про доцільність цього кроку

Радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн рекомендуватиме Дональду Трампу підтримати вступ до НАТО Чорногорії, незважаючи на сильну протидію з боку Росії. Про це повідомило обізнане джерело в адміністрації, передає Politico.

Зі слів співрозмовника видання, очікується, що Флінн, який є одним з ключових радників Трампа, вже найближчими днями доповість президенту про доцільність цього кроку.

Як зазначає видання, цей крок стане серйозним випробуванням політики нової адміністрації щодо Москви, яка розглядає подальше розширення НАТО на схід як провокацію.

"Те, що Росія зробила проти Чорногорії, - це унікальний випадок. Жоден з кандидатів у члени НАТО ніколи не стикався з такою страшною загрозою нападу", - вважає експерт з НАТО в Атлантичній раді Хорхе Бенітес.

Повідомляється, що інші країни НАТО і Сенат США підтримують надання Чорногорії членства в альянсі.

Водночас видання зазначає, що Трамп може заблокувати пропозицію згідно з правилами НАТО, які потребують одностайної підтримки з боку всіх членів блоку.

Нагадаємо, Чорногорія видала міжнародний ордер на арешт двох громадян Російської Федерації та трьох громадян Сербії за підозрою у спробі державного перевороту з метою повалення уряду країни.